Газов сензор PNI GD-01

Газов сензор PNI GD-01

Комплект газови сензори PNI GD-01 и PNI V-02 код на електромагнит 2014172

Комплект за откриване на газ, съставен от газов сензор PNI GD01 и газов клапан PNI V02.
55,89 лв.
Наличност: На склад
SKU
2014172

Сензор за газ PNI GD-01

Полупроводников газов сензор

Газовият детектор в комплекта PNI GD-01 се използва за откриване на природен газ (метан), пропан- бутан (основни компоненти: пропан, бутан) и въглищен газ .

Когато изтичането на горим газ надвиши стандарта (20%LEL), газовият детектор ще издаде непрекъснат звуков сигнал от 70dB, придружен от светване на червения светодиод.

Вграденият полупроводников сензор има дълъг живот (до 5 години), гъвкавост и висока толерантност към екстремни условия на околната среда и корозивни среди.

Забележка: Сензорът не може да открие токсични газове като въглероден окис (CO).

Звукова и светлинна аларма

Когато концентрацията на газ достигне предварително зададеното ниво, устройството издава визуална и звукова аларма. Червеният светодиод ще мига често, придружен от непрекъснат звуков сигнал. Ако детекторът е свързан към соленоидния клапан, той ще изпрати електрически импулс към него. Електромагнитният клапан ще спре газовия поток.

Аларменият звук от най-малко 70dB намалява риска от експлозия и защитава живота и безопасността на вашето имущество и семейство.

За да спрете звуковата аларма, изключете детектора или изчакайте, докато концентрацията на газа, който е задействал алармата, намалее. След отстраняване на причината, задействала алармата, можете да отворите отново газовия поток, като повдигнете червения бутон на електромагнитния клапан (магнитният клапан не е включен).


Никога не пренебрегвайте алармата!

Сензор за газ PNI GD-01

Сензор за газ PNI GD-01

Безопасност и енергоспестяване

Режимът на свързване plug-and-play прави комплекта PNI GD-01 изключително лесен и практичен за инсталиране. Забавящата горенето ABS пластмаса е против плесен, вредители, антикорозионна и лесна за почистване.

С консумация на енергия под 3 W и ниска цена на рафта, комплектът PNI GD-01 ви помага да изградите лична безопасност. Комплектът може да се използва широко в ресторанти, кухни, болници, хотели, петролни фабрики, гаражи, бензиностанции и т.н.

Метод на тестване

Докато държите натиснат бутона на запалката, доближете запалката до входа за газ на детектора и бавно изпускайте газ (не запалвайте запалката, просто оставете газта да излезе). Когато концентрацията на газ около сензора достигне стандарта, той ще задейства алармата, която ще звучи, докато обемът на газа в околната среда падне под алармената точка.

Забележка: Времето за загряване на сензора е приблизително 2-3 минути. През този период газовият тест няма да работи . В края на периода на загряване (зареждане) детекторът ще издаде звук за потвърждение. След този момент детекторът влиза в нормално работно състояние.

Сензор за газ PNI GD-01

Сензор за газ PNI GD-01

Инсталация

Природният газ се състои от газ метан , който е по-лек от въздуха. В случай на изтичане, природният газ ще се издигне до тавана и ще се събере в околните зони на тавана. Следователно, за природен газ, детекторът ще бъде инсталиран на 30 см под тавана и на 1,5 м от източника на газ.

LPG се състои от смес от пропан и бутан , която е по-тежка от въздуха. Ако пропан-бутанът изтече, той ще слезе на земята. Следователно, за пропан-бутан, детекторът трябва да бъде инсталиран на 30 см над пода и на 1,5 м от източника на газ.

Забележка: Не инсталирайте детектора за газ на място с много водна пара, тъй като това може да повреди сензора, което може да задейства фалшиви аларми.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Комплект газови сензори PNI GD-01 и PNI V-02 код на електромагнит 2014172
Вашият рейтинг
Идентификация на продукта
Продуцент PNI
Код на продукта 2014172
Характеристики на газовия сензор
Открити са газове LPG природен газ, CO газ, 25% LEL газ
Консумация на енергия максимум 2,5W
Условия за ползване само на закрито, влажност ≤ 90%
Захранващо напрежение 230
Изходно напрежение за електромагнитния клапан 9-12V
Аларма за ниво на плътност на газа LPG 0,1 ~ 0,5%; Природен газ: 0,1 ~ 1%; Въглищен газ: 0,1 ~ 0,5%; CO: 0,1~0,4%
Сила на звука на сирената > 70 dB/m
Размери / Тегло 110,4 x 73 x 41 mm / 221 g
Характеристики на газовия електромагнитен клапан
Режим на затваряне Токов импулс или ръчно
Затварящо напрежение DC 9~12V (импулс)
Края на работното време по-малко от 1 секунда
Стандарт за устойчивост на експлозия Пример II T6
Връзка 3/4" вътрешна резба
Максимално налягане 20 kPa или 100 kPa
Направена от Алуминиева сплав
Работна температура -26°C ~ +60°C
Дължина на свързващия кабел 90 см
Опаковката съдържа
Сензор за газ да
Газов електромагнитен клапан да



2014172
Lang Тип име връзка
EU Декларация за съответствие Declaration of Conformity Link
EU10 Декларация за съответствие Declaration of conformity EU9 Link
EU10 Ръководство за употреба User manual EU10 Link
RO Декларация за съответствие DC&CG Link